Iedereen kan bij ons terecht.
Voor advies tot behandeling.

Iedereen kan bij Energetisch Centrum Leonardus terecht. Voor een concrete hulpvraag, specifieke klachten, advies, het verkrijgen van inzicht(en), een preventieve energetische behandeling of om je lijf en energiebalans te onderhouden. Vaak is er echter wel sprake van een directe aanleiding in de vorm van duidelijk aanwijsbare fysieke, emotionele en/of psychosomatische klachten.

Volwassenen

Verschijnselen als stress, burn-out, overprikkeling en depressiviteit zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit onze moderne maatschappij. Continu ervaren we (emotionele) druk en “moeten” we van alles. Hierdoor raken we steeds verder van onszelf verwijderd en wordt het tevens steeds lastiger om weer dicht bij onszelf, bij ons bewust-ZIJN te komen. Dit kan onder andere leiden tot relatieproblemen, moeite hebben met het aangaan van sociale contacten of andere dagelijkse belemmeringen.

“Mijn behandelingen kunnen zo een ondersteuning zijn op weg naar volledig herstel en/of revalidatie.”

Medische klachten

Bij Energetisch Centrum Leonardus behandel ik volwassenen met uiteenlopende klachten. Mensen die reeds een behandeltraject tegen kanker doorlopen, reumapatiënten of vrouwen die aan een IVF-traject beginnen, ondersteun ik bijvoorbeeld met advies, inzicht(en) en energetische behandelingen. Hierbij ga ik uit van de verbinding tussen lichaam (body), geest (mind) en ziel (soul) en breng ik deze weer in harmonie met elkaar. Mijn behandelingen kunnen zo een ondersteuning zijn op weg naar volledig herstel en/of revalidatie. Ook kunnen ze een effectieve pijnverlichting tijdens een (medisch) traject bieden.

Emotionele sporen

Iedere gebeurtenis die wij meemaken, laat door ons hele lichaam heen zijn “sporen” achter. Soms in de vorm van (energie)blokkades. Door deze blokkades ontstaan klachten die niet of onvoldoende verklaard kunnen worden door een lichamelijke aandoening, maar verergeren door of het gevolg zijn van een psychologisch probleem. Dit soort klachten worden ook psychosomatische klachten genoemd. Ook kunnen blokkades de oorzaak zijn van minder duidelijk herleidbare fysieke pijn, angsten, stress, vermoeidheid, depressie, slapeloosheid, hoofdpijn en gewrichtsklachten.

In mijn praktijk komen regelmatig mensen die al jaren met klachten rondlopen en al lang in de medische molen zitten, maar nog steeds geen antwoorden hebben. Door niet alleen naar de symptomen te kijken, maar juist naar de onderliggende oorzaken, kan ik tijdens een energetische behandeling blokkades als het ware “wegtrillen” en de energie weer laten stromen. Zo kan bewuste en onbewuste emotionele ballast uit het verleden met al zijn bijbehorende energieën worden losgelaten en verminderen of verdwijnen de klachten.

Veelvoorkomende klachten:

 • Angst(stoornis)
 • Depressiviteit
 • Burn-out
 • Vermoeidheid
 • Stress
 • Slapeloosheid
 • Hoofdpijn migraine
 • Gewrichtsklachten: o.a. rugpijn, knieproblemen
 • Fysieke pijnen
 • Reuma
 • Vruchtbaarheidsproblemen
 • Kanker

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van mogelijke klachten. Heb jij een specifiek probleem en wil je weten of je hiermee bij ons terecht kunt, dan kun je ons natuurlijk altijd vrijblijvend bellen of of e-mailen.

maak afspraak

Kinderen en jongvolwassenen

Kinderen en jongvolwassenen ervaren de wereld nog op een hele andere manier dan volwassenen. Voor hen is het leven net begonnen en ze staan nog volledig open voor alles wat er om hen heen gebeurt. Kinderen en jongvolwassenen kunnen echter ook te maken krijgen met chronische en/of impactvolle ziektes zoals astma, spasme of kanker. Hierdoor staat hun leven (ineens) volledig op hun kop. Ik kan met mijn behandelingen de medische trajecten ondersteunen vanuit het energetische.

Overprikkeling

Kinderen en jongeren hebben daarnaast in de huidige samenleving al snel te maken met een teveel aan prikkels. Ze nemen emoties over van de ouders, van kinderen in de klas of andere mensen in hun omgeving. Hierdoor ontstaan ‘schijnbaar onverklaarbare’ klachten. Ook kunnen gebeurtenissen op jonge leeftijd een sterk ontwrichtende werking hebben. Denk aan een echtscheiding, ruzies in huis, het overlijden van iemand die dichtbij staat. Anders dan volwassenen, kunnen zij datgene wat op hun pad komt nog niet overzien en een plek geven. Zo ontstaan angsten, gedragsproblemen, slaapproblemen en andere “symptomen” die laten zien dat het niet goed gaat met een kind. Dat kan zich acuut uiten, of pas maanden of jaren later zoals in de pubertijd.

Bovendien zien we in Nederland ook steeds meer gedrags- en ontwikkelingsstoornissen. Voor kinderen en jongvolwassenen met AD(H)D oftewel met een Attention Deficit (Hyperactivity) Disorder, met aandoeningen in het Autisme Spectrum Stoornis (ASS), met een Multi Complex Development Disorder (MCDD) of met een Oppositioneel Opstandige Stoornis (OCD) is het moeilijk prikkels, emoties en gebeurtenissen te interpreteren en zich te uiten. Niet alleen de communicatie van het kind of de jongere zelf maar ook de communicatie mét het kind of de jongvolwassene is lastig.

Voor deze kinderen is het nog ingewikkelder om de prikkels om hen heen te interpreteren en hun emoties te uiten.

Positieve resultaten

Ik zie sterke positieve resultaten in de behandeling van kinderen en jongvolwassenen. Van kinderen die binnenkomen met klachten als gevolg van echtscheiding, problemen hebben op school, onrust thuis. En ook ter voorbereiding of herstellend van een medische ingreep. Enerzijds behandel ik de acute klacht, anderzijds kijk ik naar de dieperliggende oorzaak. Ik behandel het kind en soms, wanneer nodig, ook de ouder(s).

Voorbeelden van kindspecifieke klachten:

 • Astma/bronchitis
 • Chronische eczeem
 • Migraine of ernstige hoofdpijnen
 • Darmstoornissen
 • Fysieke pijn
 • Kanker
 • Verschillende chronische ziekten
 • Angsten
 • Concentratieproblemen
 • Slapeloosheid/ Slaapproblemen
 • Vermoeidheid
 • Gedragsproblemen zoals: druk, onhandelbaar, niet aan regels houden etc.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van mogelijke klachten. Heb jij een specifiek probleem en wil je weten of je hiermee bij ons terecht kunt, dan kun je ons natuurlijk altijd vrijblijvend bellen of of e-mailen.

maak afspraak
Maak een afspraak om je energiebalans een boost te geven.
maak afspraak