Leonardus Onderzoek

De significante resultaten die ik keer-op-keer zie in het werken met ernstig zieke kankerpatiënten inspireerden mij, Leon Bemelmans, tot onderzoek. Want wat als we weten waardoor en met welke werkingsmechanismen we het verschil maken in het behandelen van de ziekte? Hoe kunnen we deze methode dan straks overdragen op andere therapeuten zodat meer mensen baat hebben bij deze complementaire behandeling? Deze en andere vragen stonden voor mij centraal in het opzetten van diepgaand wetenschappelijk onderzoek.

Hiermee wil ik tastbaar maken wat ik in de praktijk zie gebeuren, een verbetering van de kwaliteit van leven door een verandering op celniveau te stimuleren. Kortom, de impact van energetische therapie op verschillende niveaus meetbaar maken. Het uiteindelijke doel is dat deze behandelvorm standaard complementair ingezet kan worden in medische trajecten, door erkenning te krijgen voor de effectiviteit van de behandeling.

Na ruim 6 jaar aan studies richten we ons nu met het wetenschappelijk onderzoek op vier belangrijke hoofdroutes; frequentieonderzoek, een celstudie, klinisch onderzoek en huidgeleiding en temperatuurmetingen.

Het frequentieonderzoek betreft momenteel een studie naar de effecten van energetische therapie op EEG metingen. Dit doen we in samenwerking met prof. dr. Y. Temel, hoofd Neurochirurgie van het MUMC+ in Maastricht.

In de celstudie wordt er in een gecontroleerde omgeving op celniveau gekeken naar het effect van het geven van energie op borstkankercellen. Hierin werken we samen met Medace in Maastricht.

Het klinisch onderzoek wordt momenteel voorbereid in samenwerking met F. Custers, longarts in het Zuyderland in Heerlen/Sittard en richt zich op onderzoek bij borstkankerpatiënten.

Voor de huidgeleiding en temperatuurmetingen werken we samen met dr. ir. M. Koppert, onderzoeker Limburg Meet & senior docent Zuyd Hogeschool en F. de Vries, programmamanager Brightlands/Kennis-As LIME.

Voorafgaand aan deze onderzoeken vond er een wetenschappelijk (voor)onderzoek plaats aan de Kaunas University of Technology in Litouwen onder leiding van professor Valentinas Snitka. Ook deden we een frequentietest waarbij de frequentie van de therapeut werd gemeten in een kooi van Faraday bij Eurotempest in Nuenen, om te zien welke impact de hoogte van de frequentie had op de behandeling. Daarnaast voerden we op de campus van Chemelot twee keer een onderzoek uit om de reactie van gistcellen te testen op een energetische behandeling, met als doel de groei van deze cellen tegen te gaan. Over deze onderzoeken is een documentaire gemaakt met daarin ook verhalen van het team van betrokken specialisten & partners én de verhalen van patiënten.

Documentaire

Voor het bioveldonderzoek werkt Leonardus samen met een team van specialisten en gerenommeerde partners in Nederland en daarbuiten. In de documentaire krijgt u een inkijkje in het onderzoek en de verhalen van patiënten. 

Verandering op celniveau

Mensen kunnen op verschillende momenten van hun medische traject starten met het energetische behandeltraject.

Dit is een intensief traject waarbij iemand een aantal maanden gemiddeld 2-3 keer per week een behandeling krijgt. Gericht op het “aan” zetten van het herstellende vermogen van het lichaam. Wat leidt tot het verbeteren van de kwaliteit van leven en, wanneer mogelijk, het terugdringen van tumoren en stimuleren van de aanmaak van gezonde cellen. Hieronder vindt u een aantal geanimeerde afbeeldingen van hoe de cellen tijdens een behandeltraject veranderen.

Hieronder ziet u een animatie van hoe Leon de tumor ziet veranderen met als voorbeeld de verandering bij de 6-jarige Lina die bij Leon terecht kwam met een Neuroblastoom.

Hersentumor begin behandeling.

Geen gezonde cellen.

Hersentumor op de helft van de behandeling.

Aantal gezonde cellen neemt toe.

Huidige beeld van de hersentumor.

Gezonde cellen hebben de overhand.

Meer weten over het bioveldonderzoek?

Neem dan via onderstaand formulier contact met ons op.