Geluk, balans en gezondheid
voor iedereen toegankelijk.

Vanuit de overtuiging dat alles begint en eindigt met levensenergie en met de ambitie geluk, balans en gezondheid voor iedereen toegankelijk te maken, heb ik, Leon Bemelmans, Energetisch Centrum Leonardus opgezet.

Ongeacht of het nou mentale, fysieke of zakelijke gezondheid betreft, wanneer er een verstoring is in de energiebalans is er sprake van stagnatie en kan de energie niet zijn werk doen. Eeuwen geleden, in oude culturen, werd er geen onderscheid gemaakt tussen lichaam (body), geest (mind) en ziel (soul). Gezondheid werd toen gezien als harmonie tussen deze drie aspecten. Dit zijn we tegenwoordig echter ontleerd.

Terug naar jouw bewust-ZIJN

Wanneer onze energie vrijelijk stroomt is er een “flow” en ben je in balans. Je hebt dan het vermogen om echt jezelf te zijn. Ik noem dit “bewust-ZIJN”. In onze door ratio-gedreven maatschappij is dit “bewust-ZIJN” echter al lang niet meer vanzelfsprekend. Sterker nog, we staan er steeds verder van af omdat we van alles “moeten”. Vaak is door allerlei gebeurtenissen in en om ons heen balans ver te zoeken. Dit is een energetische verstoring die kan leiden tot een blokkade in de energiestroom. Deze blokkades veroorzaken vervolgens weer fysieke en mentale klachten. Maar, hoe kun je dan weer terug bij jezelf komen? Hoe kom je dan weer in balans? Hoe kom je weer volledig in jouw bewust-ZIJN?

Ik behandel onbalans op twee manieren. Ten eerste met een energetische “scan” waarbij ik het energielichaam aftast op blokkades en vervolgens zorg dat de energie weer kan stromen. Dit is vergelijkbaar met het doorbreken van een dam in een rivier. Hiervoor gebruik ik de geneeswijze Jin Shin Jyutsu. Daarnaast kijk ik samen met jou naar de onderliggende oorzaak van jouw disbalans.

Zo wordt niet alleen je energie weer in balans gebracht, je begrijpt ook waarom er een blokkade zit. Dit kan resulteren in een emotioneel, fysiek of zakelijk inzicht. Het eindresultaat is dat jij je weer sterk voelt en je weer in je eigen kracht kunt staan om vervolgens zelf de juiste stappen te ondernemen om in balans te blijven. Meer informatie over Jin Shin Jyutsu is hier te lezen.

“Zo wordt niet alleen je energie weer in balans gebracht, je begrijpt ook waarom er een blokkade zit.”

Energetisch onderzoek

In de afgelopen jaren heb ik met verwondering gezien wat mijn werk voor mensen kan betekenen. Deze verwondering, in combinatie met een ontembare drift om te ontdekken hoe groot de impact van mijn werk kan zijn, heeft ervoor gezorgd dat ik in de afgelopen tien jaar al verschillende onderzoeken heb gedaan. Deze waren vooral erop gericht het effect van energetische behandelingen op aangetaste cellen inzichtelijk te maken.

Kan energetische therapie daadwerkelijk iets significants toevoegen aan de reguliere zorg? Wat als deze toevoeging weer nieuwe inzichten geeft en het verschil kan maken dat uiteindelijk voor een daadwerkelijke doorbraak kan zorgen? De medische wereld is al decennia lang in ontwikkeling, alleen wel altijd vanuit een eendimensionaal perspectief. Wat als we wetenschappelijk inzichtelijk kunnen maken, dat energetische therapie iets wezenlijks toevoegt?

Deze vragen zijn voor mij de drijfveer om naast de energetische behandelingen door te blijven gaan met mijn onderzoek. Meer informatie over mijn onderzoek is hier te lezen.

In mijn praktijk zie ik dagelijks voorbeelden van hoe energetische behandelingen een sterk positieve impact hebben tijdens een medisch traject. De energetische behandelingen resulteren in verlichting van de pijn, een sneller herstel en andere verbluffende effecten. Met mijn onderzoek laat ik zien dat er een weg is naar een geïntegreerde samenwerking tussen de reguliere (medische) behandelingen en energetische therapie.

Inmiddels werkt ook zoon Youri Bemelmans als vaste behandelaar bij Energetisch Centrum Leonardus. Hij is tevens betrokken bij het onderzoek naar de impact van energetische behandelingen op zieke cellen.

Maak een afspraak om je energiebalans een boost te geven.
maak afspraak